Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung väntar på Jofas besked

Annons

Värsta scenariot för den redan hårt ansatta arbetsmarknaden i Malung är om ägarna i stället väljer att satsa på något annat håll.

Det var förra året som Jofa blev en del av den världsomspännande Reebok-koncernen. Då köpte Reebok det amerikanska företaget The Hockey Company där Jofa och flera andra av de mest kända varumärkena inom ishockeysporten ingår.

Därmed fick Reebok också två större verksamheter i Sverige. Dels Jofa med produktion av ishockeyskydd, produktutveckling, säljorganisation med lager och distribution i Malung med drygt 100 anställda och dels Reeboks Skandinavienverksamhet med lager i Västervik och ett 80-tal anställda inom försäljning och distribution av bland annat sportskor och -konfektion.

Sedan dess har diskussioner förts om hur Reebok ska organisera sig i Sverige. Utgångspunkten är att det bara ska vara ett lager med en samordnad sälj- och distributionsorganisation för den skandinaviska marknaden.

Personalen på Jofa i Malung har i flera veckor väntat på att det ska komma besked men informationen har i omgångar skjutits fram.

Uppgifter, som inte gått att få bekräftade, cirkulerade på tisdagen om att företagsledningen nu skulle ha bestämt sig - för att placera Reeboks hela Nordenverksamhet i Malung.

Ingen som tidningen varit i kontakt med har dock kunnat bekräfta den uppgiften. Jofas vd och Europachef Johnny Martinsson befann sig på tisdagen på affärsresa och har inte gått att nå för en kommentar.

Enligt vad tidningen erfar planeras att ett informationsmöte för personalen ska hållas i början av nästa vecka.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons