Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung utan hotell

Annons

De största fordringsägarna är bank och stat. Sammanlagt rör det sig om cirka 1,6 miljoner kronor i skatte- och bankskulder. Den största delen är bankskulder.

Det finns också uppgifter om en del andra fordringsägare, men i dagsläget finns det ingen riktig sammanställning av de totala skulderna. Men att det rör sig om miljonskulder bekräftas också av konkursförvaltaren, advokaten Fredrik Sandberg.

Under de senaste månaderna har en arrendator drivit restaurangen och hotellverksamheten. Men sedan en dryg vecka är det helt stängt och kommer så förbli eftersom man inte har någon personal.

Konkursförvaltaren kommer inte att driva verksamheten vidare, utan kommer i första hand att skapa sig en bild av vad de totala skulderna ligger på, för att sedan försöka att hitta en ny ägare.

Detta arbete som torde bli ytterst svårt eftersom man tidigare försökt hitta ägare som vill driva värdshuset Lugnet i Malung, men misslyckats.

Det har enligt uppgift funnits personer som varit intresserade, men bankerna har inte vågat låna ut pengar till en så riskabel verksamhet.

Ett försök har tidigare gjorts under hösten att sälja värdshuset Lugnet på en exekutiv auktion av kronofogdemyndigheten, men detta misslyckades då det bud man fick vid detta tillfälle var så lågt att det inte kunde accepteras.

Budgivaren, som kom ifrån Göteborg, bjöd 1 688 000 kronor, men värderingen av hela fastigheten med byggnader ligger på 2,7 miljoner kronor.

Malungs centralort saknar nu helt hotell och kommer så att göra en ganska lång tid framöver, eftersom inte heller arrendatorn driver stället vidare.

- I slutet av denna veckan kommer vi att försöka få en klarare bild över situationen. Nästa steg blir att försöka hitta någon intressent som kan tänka sig köpa anläggningen, säger Fredrik Sandberg, som är medveten om att det kan bli ett svårt arbete att få igång ett fungerande värdshus igen.

De tillgångar som bolaget har i dag är dels fastigheten med de byggnader som finns på denna, samt inventarierna.

Det är ovisst om Värdshuset Lugnet i Malung någonsin kommer att öppna hotell- och restaurangverksamhet igen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons