Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malung "Bort med öltältet" Nya ansikten i Om natten

Annons

u Det blir en rejäl ansiktslyftning i musikteatern Om natten ute vid Arvselen, öster om Malung. Två av frontfigurerna, Täpp Lars Arnesson och Lars Melin, medverkar inte i år.

Även i andra roller vaskas nytt folk fram. Huldran Helena Lissmatz och näcken Björn Olsson är dock kvar.

Fjolårets debutproducent Ingrid Lövnord har nu tagit huvudansvaret för Om natten.

- Det är synd att Täpp Lars Arnesson och Lars Melin inte är med men jag förstår dem; de har jobbat hårt med det här i flera år. Och vi har fått fullgoda ersättare, säger Ingrid Lövnord.

Ny som kolaren Olof blir Claes Darlin. Hans föräldrar gestaltas av Maja Adolphsson och

Henry Wölling medan skogshuggaren görs av Gunnar Rönnholm. Trollet Simon Karlsson är kvar men i övrigt blir det också mycket nytt i troll- och älvestyrkan.

- Kerstin Wölling tar över som regissör. Hon är väl insatt i om natten sedan tidigare och jag litar helt på hennes omdöme. Det kan bli en spännande nytändning, säger Ingrid Lövnord.

Stockholmskan Ingrid Lövnord har blivit mer knuten till bygden under åren med Om natten.

- Efter sista juli är vi också folkbokförda i Öje. Det var flera orsaker till att vi flyttade från Stockholm men Om natten här avgjorde saken, berättar Ingrid Lövnord.

I mångt och mycket är Karin Isaks Om natten genomsyrat av Täpp Lars Arnesson och musikmakaren Lars Melin.

- Jag är säker på att det kommer att fungera utan oss. Det är duktiga personer som kommit till och det blir nog lyckat i år också, säger Täpp Lars Arnesson.

- Det känns skönt att ha lämnat över helt till det nya gänget. Vi märkte i fjol att det började gå lite på tomgång och att det var dags att avbryta och göra nya saker, konstaterar Täpp Lars Arnesson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons