Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malinfallet förblir en olöst gåta?

Annons

Uppenbart har fallet Malin kallnat och enligt dalapolisens presschef, Bo Persson, har det på senare tid inte framkommit något nytt som har kunnat föra utredningen framåt.

- Nej, inget har lett till några dramatiska förändringar av utredningsläget, bekräftar han, men dementerar samtidigt eventuella spekulationer om att polisen inte längre ser det meningsfullt att jobba vidare.

Han drar i det sammanhanget en parallell till Helénmordet i Skåne som tycks få en lösning trots att det är mer än tio år sedan dådet begicks.

- Malinfallet är inte nedlagt men det är väldigt få som jobbar med det. För närvarande väntar vi på ytterligare besked om prover som tidigare sänts in till SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium). Vissa saker är således ännu oklara. Det gäller bland annat analyser av material från fyndplatsen.

Förundersökningsledaren, Stefan Wihlborg vid Borlängepolisen, konstaterar att det för närvarande inte finns någon person som kan anses skäligen misstänkt för mord. Han ser det heller inte uteslutet att rubriceringen kan komma att ändras. I det fallet hänvisar han till en stundande genomgång av förhörsprotokoll och allt annat som framkommit i ärendet under de gångna åren.

- Det kan nämligen inte uteslutas att flickan kan ha avlidit på grund av något annat.

Den yttersta konsekvensen av mötet blir, enligt vad tidningen erfar, att deltagarna ska ta det avgörande beslutet om huruvida utredningen ska drivas vidare eller läggas ned och i så fall varför.

- Men även om utredningen läggs ned kan misstanken om mord ligga kvar och preskriptionstiden för det är 25 år, påminner Persson avslutningsvis.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons