Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin slår an tonen i stämman

Annons

- Vi vill bjuda de yngre deltagarna på lite annan musik än den traditionella spelmansmusiken, berättar Uwe Weigel som är med och organiserar spelmansstämman som börjar med en så kallad work-shop på eftermiddagen då de som vill kan komma till Medborgarhuset och lära sig dansa till spelmansmusik.

På sätt och vis har arrangemanget redan börjat - med en utställning i Medborgarhusets foajé. Där kan intresserade ta del av Västerdalsstämmans historia, den började som Snöåstämman 1972.

Malins Akustiska är egentligen samma band som länge legat etta på Dalaradions topplista med låten, Kom så far vi härifrån, fast då under namnet Malins Elektriska.

Malin Jonsson spelar gitarr och sjunger i Malins Akustiska och övriga i gruppen är Göran Danielson, Jonas Hansson, Pea Eliasson och Anders Westerlund.

Spelmansstämma till trots så spelar ingen av dem fiol men Pea ska i alla fall se till att det blir lite dragspel.

Bland annat får publiken höra, Vi skulle kunna flyga, som gruppen nyligen spelat in på en cd-singel.

- Det blir i stort sett samma typ av musik som vi annars spelar med Malins Elektriska men nu omarbetad till akustiska versioner, berättar Malin.

Det här blir också någonting nytt för Malins grupp så lite spännande blir det nog för dem att spela på en spelmansstämma.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons