Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin blir dokusåpastjärna

Annons

Malin, som till vardags arbetar som undersköterska vid Falu lasaretts förlossningsavdelning, sökte egentligen till den förra omgången av Baren där hon kom med till den sista uttagningen.

- Produktionsteamet från Strix frågade ändå om jag var intresserad av att vara med i någon annan såpa och i våras ringde de och frågade om jag var intresserad av uttagningen till Harem, berättar Malin.

Hon visste inget om Harem och hade heller aldrig sett programmet.

Hon hade inte heller någon möjlighet att ställa upp i uttagningen eftersom hon just skulle åka på en längre resa till Nya Zeeland, Singapore och Bali. Produktionsbolaget Strix lovade ändå att det räckte att hon kom till den sista uttagningen där fyra av tolv tjejer skulle tas ut. Malin tackade ja och blev en av de fyra utvalda.

- Direkt efteråt fick vi välja ut 18 av de 36 killar som tagit sig till den sista uttagningen, säger Malin.

- Vi började med att läsa deras brev och att titta på fotografier innan killarna fick fem minuter var på sig för att göra ett så starkt intryck som möjligt. Visst gick vi mycket på utseendet men vi valde även de som verkade ha mycket humor och som verkade att kunna bjuda på sig själva.

Tävlingen går ut på att de 18 killarna ska charma de fyra tjejerna så mycket som möjligt för att slippa att bli utröstade. Varje vecka röstar tjejerna ändå ut två killar som får åka åka hem tills fyra par återstår. Dessa fyra par tävlar sedan om jorden runt-resan i finalen.

De sista dagarna i maj drog hela gänget iväg till en turistort strax utanför Mombasa i Kenya där tjejerna fick flytta in i ett palatsliknande hus på stranden.

- Det var jättelyxigt. Vi hade egen pool, kock, butler och folk som skötte både städning och tvätt. Även en del av stranden var avspärrad och huset brukar användas av presidenten när han besöker orten, berättar Malin.

Trots all lyx så var det inga lata veckor som väntade. Alla de 18 killarna skulle ha sin del av kakan och åtskilliga dejter av varierande slag väntade. Filmteamet fanns hela tiden i hälarna och bevakade allt som hände, från halv åtta på morgonen och tills det var läggdags.

- Under de tre veckorna hade vi bara en helt ledig dag, berättar Malin.

Hur det gått i tävlingen är inget hon får berätta utan det ska vara en väl bevarad hemlighet tills de tio avsnitten börjar att sändas i höst.

- Jag har skrivit under ett avtal med Strix som säger att jag inte får berätta något, säger Malin hemlighetsfullt.

Någon gång i augusti-september börjar programserien att sändas och Malin erkänner att det känns lite nervöst.

- Jag har säkert sagt en del saker som vissa inte kommer att bli glada åt, men det är sånt man får tåla, säger hon

Å andra sidan vet hon ju inte själv heller vad killarna kommer att säga om henne så det kan säkert komma en och annan obehaglig överraskning.

Hennes medverkan i programmet innebär även en tid som "dokusåpakändis" även om livslängden på sådana numera inte är särskilt lång.

- Det har redan kommit en del erbjudanden om allt från modell- jobb till jobb som gästbartender och jag tänker absolut passa på att utnyttja den här chansen som man kanske bara får en gång i livet, säger Malin.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons