Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malaysia nästa för Markus

Annons

Trots att han aldrig sett ett helt avsnitt av det mycket populära tv-programmet, tvekade aldrig Markus Johansson när han erbjöds jobb som nattvakt på en av inspelningsöarna.

- Det passade perfekt. Jag hade ändå inget annat för mig de närmaste månaderna.

Jobbet fick han genom en lumparkompis. Sammanlagt är de åtta personer som ska finnas på inspelningsöarna nattetid och övrig tid när filmteamet inte är på plats. Förutom Markus är ytterligare två personer från Dalarna med, nämligen Jon Halse och Thomas Bergström från Falun.

- Det känns bra att det är någon hemifrån. Vi ska ju ändå vara borta i två månader.

Förutom flickvännen Sara tror inte Markus att han kommer att sakna Sverige speciellt mycket.

- Nej, Malaysia är ett underbart land med härlig natur och fantastiskt god mat. Jag var där när en kompis och jag reste runt i världen för två år sedan.

Och även om det kommer att finnas tid för sol och bad och rundturer, så är det i första hand jobbet som gäller den här gången.

- Man kan säga att vi blir en form av vakter som ska se till att deltagarna följer reglerna. Men en stor anledning till att någon måste vara på ön hela tiden och hålla ett vakande öga även när tv-teamen är borta är om deltagarna skulle bli sjuka.

Därför har Markus och de andra utbildats i första hjälpen av Röda korset.

- Det var en ruskigt bra utbildning, sammanfattar han.

De lag som Marcus och hans kollegor ska hålla uppsikt över är från Norge, Danmark och Holland/Belgien. De svenska deltagarna kommer månaden efter det att Markus kommit hem.

- Det gör absolut ingenting!

Skulle du själv kunna tänka dig att delta i Expedition Robinson?

- Jag har faktiskt tänkt tanken. Det vore kul att se hur mycket man klarar av när det gäller påfrestningar och lite mat. Vi får se vad jag tycker när jag kommer hem!

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons