Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktspråk i Rättvik

Annons

Jag har läst i tidningarna om en ny organisation i Rättviks kommun med fyra borgerliga kommunalråd. Som intresserad av Rättviks utveckling med bättre service inom olika sektorer, beslöt jag mig för att följa kommunfullmäktiges sammanträde den 28 december där organisationen skulle behandlas. Jag blev helt förskräckt. Här fanns inte den minsta respekt för avvikande åsikter framförda av minoriteten, socialdemokraterna.

Partiets olika talare efterlyste besked om hur arbetet gått i kommittén, som skötte förarbetet till organisationen.

Kommittén har bestått av bara ledamöter från den borgerliga sidan: Ingemar Similä, spi, Paul Rimmerfors, mp, Björn Guström, fp, Jonny Jones, c, och Åsa Björklund, m. Kommittén tyckte inte att det behövdes någon ledamot från socialdemokraterna. Bara ledamöter från socialdemokraterna talade under behandlingen av ärendet.

Jag tycker att någon ledamot kunde ha redogjort för arbetet i kommittén och orsaken till att den socialdemokratiska gruppen inte fick delta.

Kommunfullmäktiges ordför-ande ska vara positiv till dialog och främja demokrati. Helst hade jag velat se kommitténs studie av den nya organisationen i skrift.

Jag röstade i september för Rättviks utveckling. Här behövs inte bara simhall och sporthall utan bättre service överlag.

Jag röstade absolut inte för att politikerna skulle hålla på med gamla ospecificerade oförrätter utan söka samförstånd.

Sammanträdet den 28 december visade en fullkomlig nonchalans för andras åsikter men desto mer maktspråk.

FÖRSKRÄCKT RÄTTVIKARE

Mer läsning

Annons