Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktskifte i församlingen

Annons

Det var på måndagskvällen som de nya ledamöterna samlades för första gången, för att utse ordföranden, vice ordföranden med mera i kyrkofullmäktige och kyrkoråd.

Vid valet av ordförande i kyrkofullmäktige vann Kåre Olsson, DSGO, med voteringssiffrorna 11-8 mot Lena Karlsson, ALF, som utsågs till vice ordförande. Redan i den första voteringsrundan visade det sig att DSGO och centerpartiet hade en gemensam linje, liksom ALF och moderaterna. Ett förhållande som återkom under mötet.

Vid valet till ordförande i kyrkorådet vann Leif Dahlfors, centerpartiet, i votering med 10-9 mot Mats Andersson, moderaterna. Samma röstsiffror blev det i valet av vice ordförande. Där valdes Kåre Olsson, DSGO, och åter-igen var det Mats Andersson som förlorade.

Mötet beslutade också att antalet ledamöter i kyrkorådet ska minskas från nio till åtta plus kyrkoherden. De ledamöter som valdes att ingå i kyrkorådet är Kåre Olsson och Anders Rosell, DSGO, Lena Karlsson och Lars Olsson, ALF, Birgitta Hambraeus och Leif Dahlfors, centern, samt Mats Andersson och Lars Särström, moderaterna.

Till revisorer valdes Håkan Yngström och Kurt Wiik.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons