Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktgalna socialdemokrater

Annons

Man blir ledsen, man blir förvånad, till slut blir man heligt förbannad över allt myglande i landstings-toppen. Dessa maktberusade sossar med landstingsrådet Alf Johansson i spetsen har skämt ut Landstinget Dalarna.

När sossetoppen insåg att sötebrödsdagarna snart var över "mutades" Ken Swedenborg att gå över till vänstersidan. Belöningen skulle bli en majoritetspost. Kostnad: Cirka tre miljoner kronor för att Alf skulle sitta kvar, och härvan bara sväller dag för dag.

Ken Swedenborg är inte sämre. Hans kompis Christer Dysholm var först jackbärare åt KS, veckan därefter var han KS livvakt, veckan därefter hade han stigit i graderna till att vara KS pressekreterare. Två veckor senare blev han majoritetsråd godkänd även av Alf Johansson som senare måste stå i skamvrån och erkänna att allt blev fel.

Veckan därefter var han KS jurist och svarade på juridiska frågor. Grönköpings veckoblad har nog inte kunnat fantiserat ihop en sämre story än den som nu utspelar sig i landstinget.

Landstingssåpan fortsätter. Det senaste är att KS har föreslagit en marxist, Birger Hansson, som nytt majoritetsråd.

Man frågar sig hur länge den här farsen ska fortsätta. Peter Hultqvist, annars en sansad man, har på en rak fråga från en journalist svarat: Det handlar om politik. Politikerföraktet har aldrig varit så stort som nu på grund av myglandet i Landstinget Dalarna.

Finns det en enda ärlig socialdemokrat kvar i Dalarna som kan resa sig upp och slå näven i bordet?

OLLE LARSSON

Mer läsning

Annons