Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktens maktlöshet

Annons

Man blir förvånad när man läser NLT:s artikel lördagen den 13 mars angående riksvägen och Roger Ståls förvåning över att man inte tillåter ytterligare misstag som Hallandsåsen och andra vansinniga projekt; Lyviksrondellen till exempel. Listan kan göras lång.

Jag tror att regeringen har fått upp ögonen för att det förekommer politisk kohandel även ute i kommunerna. Vi som har kämpat emot detta vansinne i vår kommun känner väl till detta.

Att bygga en 18 kilometer lång väg med 22 betongbroar kan knappast vara ekonomiskt försvarbart. Vi tror inte en sekund på att nyetableringarna i Ludvika skulle öka om den nya RV 50 genomfarten byggs. Hur går detta ihop med att Lidl vill bygga i stationsområdet och andra i sänkan bakom Kyrkskolan?

Nej, om Ludvikas politiker lyssnat på opinionen hade Ludvikaborna i dag säkerligen redan fått sin efterlängtade förbifart, värd namnet.

Nu är det Roger Stål som får känna på lite av den frustration och känsla av maktlöshet som hundratals av oss Ludvikabor under lång tid (cirka 17 år) utsatts för med hot om att tvingas gå ifrån hus och hem och att få sina livsbetingelser spolierade för all framtid.

Heder åt vår infrastrukturminister Ulrica Messing!

H LUNDSTRÖM, SCHISSKOLNINGEN

Mer läsning

Annons