Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makten framför allt!

Annons

Till saken hör att moderaterna satt igång valrörelsen inför valet 2006. Således har de insett att det enda som skulle kunna leda dem till makten är att få det att se ut som att de frångått delar av sin politiska grundsyn. Inget annat än taktik och valfläsk med andra ord!

Vad vi kan förstå har moderaterna vaknat ur sin världsfrånvända politiska syn och insett att det enda sättet att vinna fler röster och väljare är genom att gå ifrån den politik de förordat de senaste årtiondena. För oss är detta inget nytt.

Moderaternas politik och grundläggande ideologi är en politik styrd att gynna de rika och suga ut löntagarna. Nu verkar det dock som att även moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt och hans vänner tagit fram miniräknaren och därmed insett att den i förra valet föreslagna skattesänkning var totalt orealistisk och ofinansierad.

Nu har insikten kommit att de endast genom att påvisa förändringar och nytänkande i politiken, om än bara för att få fler röster, samt en "mjukare" inte lika skatteinriktad politik kan få ett ökat stöd från väljarna.

Frågan vi ställer oss är, har Reinfeldt och moderaterna verkligen förändrats, eller än mer troligt har vargen klätt om till fårakläder?

I våra ögon försöker moderaterna förvirra och skyla över deras obarmhärtiga och egentliga politik för att framstå som att de skulle ta hänsyn och bry sig om de svagare i samhället och hör och häpna arbetsrätten.

Börjar man däremot räkna på Reinfeldts "nya" politik inser man att de som kommer att tjäna på det är, inte alltför oväntat, de med höga inkomster och med förmögenhet. Förlorarna blir som alltid med den moderata politiken: låg- och medelinkomsttagarna!

Är makten allt, ja i moderaternas fall verkar det inte bättre. Visst håller vi med om att makten är ett viktigt verktyg för att kunna förändra och styra, men det räcker inte att inneha makten. Man måste ha en politik, en realistisk politik för att kunna styra, man måste ha en plan på vad man ska göra när man väl innehar makten.

Det räcker faktiskt inte med att vinna ett val, man måste vinna flera val och däremellan fylla mandatperioderna med god, mänsklig och realistisk politik!

SOFIA KNÖÖS

VIKTOR ZACKRISSON

Sofia Knöös är ordförande i Socialdemokratiska Ungdomsförbundets (SSU) avdelning i Dalarna. Viktor Zackrisson är kassör i samma förening.

Mer läsning

Annons