Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maktberusning, inte hängivenhet

Annons

Svar till Peter Hoxell, 29/12:

Du höjer din kollega, ordföranden i kultur- och fritidsnämnden till skyarna och radar upp mycket positivt som hänt i Ludvika. Av det du radar upp associerar jag bara äventyrsbadet till Ingvar Henriksson. Jag räknar dock inte äventyrsbadet som någon merit.

Jag håller helt med dig vad gäller behovet av entusiaster och hängivna personer.

Du har dock helt missuppfattat vad som gör mig upprörd. Det som gör mig upprörd är maktberusningen och inte hängivenheten.

Som du säkert vet så har Henriksson inte kunnat skilja på sin roll som politiker, från tjänstemännens. Han har tagit sig an även tjänstemännens arbetsuppgifter. Man kan inte samtidigt vara den som ger riktlinjer för arbetet och den som utför arbetsuppgifterna.

För detta har Henriksson fått kritik, men han har funnit den orättvis. Som politiker har han även suttit i ledningsgruppen för förvaltningen! Kommunens revisorer (ledda av en socialdemokrat) har påpekat felaktigheterna och krävt åtgärder.

Det här med Nautilusgymmet är bara ett symptom. Vi har ett parti som fullständigt kontrollerat det politiska landskapet i Ludvika. Den som suttit länge vid makten börjar betrakta den som sin egendom. Detta deformerar människor. Om man inte behöver bry sig om väljarna så skapar det maktfullkomlighet.

Det är detta vi ser nu. Det är naturligtvis enklare att bestämma själv, utan hänsyn till andra, men det blir normalt inte den för kommuninvånarna bästa lösningen.

Jag hoppas att väljarna utvärderar makthavarna inför nästa val. När makthavarna inte tagit det ansvar vi kan kräva av dem, så bör de bytas ut. Väljare som upprepade gånger ger den sittande akten sitt gillande, förminskar sin egen möjlighet till påverkan.

KJELL CARRANDER (FP)

Mer läsning

Annons