Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Makalöst tv-program kräver ett ramaskri

Annons

Den 8 december visade TV 3 programmet Insider. Där förekom en grov kränkning mot en ung kvinna. En kvinna som blivit sexuellt utnyttjad under drogpåverkan av tre män. En kvinna som förmodligen genomlidit ett helvete under året och som nu kanske sakta börjar repa sig. Nu slogs hon brutalt ner igen.

Jag menar naturligtvis snyftintervjun med ishockeyspelaren Kristian Huselius. Där står denne person och erkänner öppet att han haft gruppsex med en kvinna, som inte minns något, och att han friats från våldtäkt i brist på bevis.

Dessutom var han vid tillfället nybliven småbarnspappa. Men han hävdar att det var honom det var synd om. Hans trofasta sambo förlåter honom hans otrohet.

Det är makalöst. Att han stöttas av tre andra karlar är lika makalöst. Är det sådana här fäder som ska överta halva föräldraledigheten? Huselius behöver inte bry sig om sådant, han tjänar bra på sin improduktiva hobby.

Mest makalöst är hur man kan sända denna uppvisning i tv. Kvinnan ifråga har ingen som helst möjlighet att försvara sig. Hon blir istället kränkt ytterligare en gång, där hon beskylls för att ha ställt upp frivilligt.

Jag hoppas verkligen att detta program ska utlösa ett ramaskri hos alla män och kvinnor som har någon som helst känsla för heder och rättvisa.

EVA ELLNEFORS

Mer läsning

Annons