Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Majoriteten är ute och cyklar

Annons

Den röd-gröna majoriteten i Falun säger att man vill förmå Faluborna att gå och cykla mer. Det blir nog nödvändigt om majoriteten ska fortsätta sin kamp mot folk som åker bil samtidigt som man kommer att tvingas dra ner busstrafiken av ekonomiska skäl.

Ombyggnaden av Svärdsjögatan till hinderbana och förslaget om att stänga av trafiken från Britsarvet till stan är bara de första stegen i majoritetens planer mot dem som behöver sin bil för att handla eller komma till jobbet. Fler hinder för en fungerande trafik föreslås i planerna för södra centrum. Kanske hoppas de röd-gröna att vi ska använda de nya fina vägarna till Borlänge och Gävle när vi ska handla?

Den som mot majoritetens förmodan inte gillar att gå eller cykla kilometervis i kyla, snöslask eller hällregn när de ska handla eller ta sig till jobbet kommer att få problem. Majoriteten har tecknat ett nytt avtal med Dalatrafik som höjer kostnaderna med tio procent, och den nya upphandling som snart ska ske höjer kostnaderna med ytterligare cirka 20 procent för samma trafik som vi har i dag. Totalt ökar kostnaderna för nuvarande busstrafik med bortåt 15 miljoner kronor per år, pengar som kommunen inte har. Om vi ska spara bort 15 miljoner kronor på busstrafiken, och låter skolskjutsarna finnas kvar, så får man ta bort ungefär hälften av all övrig busstrafik i hela kommunen för att det hela ska gå ihop!

Kräv att de röd-gröna talar om vad som händer med bussarna innan du säger ja till fler hinder för en fungerande trafik.

Mikael Rosén (m)

Oppositionsråd, Falun

Mer läsning

Annons