Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maia Persson

Annons

Vår vän, granne och föreningskamrat Maia Persson på Rävbacken har lämnat oss. Maia var en genuin folkrörelsemänniska med stor kärlek till sin hembygd i Aspeboda.

Hon fick under åren många förtroendeuppdrag, bland annat i kyrkan, i Falu kommuns socialnämnd och som nämndeman. Maia var med och bildade Aspeboda Centerkvinnor och var kassör under många år.

Hon värnade starkt sitt Aspeboda, där hon föddes, verkade hela sitt liv och avslutade sina dagar.

Hon fick också visa sitt djupa engagemang och intresse för bygden genom Aspeboda Hembygdsförening. Många föräldrar och barn i byn har under årens lopp fått lära känna Maia i hennes arbete som "lekisfröken".

Maia var en person med stor social patos som alltid värnande den enskilda människan. Hon hade bestämda åsikter och märktes, syntes och hördes. Hon var en varm person som berörde och betydde mycket för oss alla. Därför är tomrummet efter henne stort. Vi saknar hennes skratt och glada upptåg och hennes drivkraft och engagemang. Minnena är många från alla de olika aktiviteter vi och andra träffat henne.

Den stora uppskattningen av Maia som person visade sig inte minst vid den fina och värdiga begravningen då många deltog för att ta ett sista farväl.

Må nu minnet av Maias insatser på många områden och vår uppskattning av henne skänka tröst i sorgen och saknaden. Låt oss bevara ett ljust minne av vännen Maia Persson. Våra tankar går också till de närmaste, maken Rolf och sönerna Åke och Göte med familjer.

Vi är många som sörjer.

VIOLA OCH KENNETH JOHANSSON

Mer läsning

Annons