Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnusson köper "Etna-huset" -men inte Wing-Wa

Annons

Mats Magnusson, 45, Gräsberg, har köpt "Etna-huset" vid Högbergsgatan 42. Säljare är Gun Liverstam och priset sattes till 725 000 kronor.

- Ett bra pris, tycker Magnusson som berättar att Pizzeria Etna blir kvar i huset. Ovanför pizzerian finns tre lägenheter och Magnusson planerar att bygga om för ytterligare en lägenhet.

- Det blir en etta på 35-40 kvadrat längst upp. Det verkar råda efterfrågan på ettor, konstaterar han.

Mats Magnusson, bror till internationellt kände fastighetskungen Lars-Erik Magnusson, äger i Ludvika också "gamla bryggeriet" vid Östra Storgatan 1 (mitt emot Statoil) och gamla RIA-huset, även det vid Östra Storgatan.

Om han planerar för fler fastighetsaffärer i Ludvika är oklart. Dock säger han bestämt att han inte är intresserad av att ta över "Wing-Wa-kåken" vid Valhallavägen.

Ett övertagande var på gång för några år sedan men sprack på att finansieringen inte gick att lösa.

- Vi hade vissa planer för den där fastigheten, säger Magnusson som har noterat att nuvarande ägarna av den brandskadade byggnaden är beredda att skänka bort den till någon företagare. Magnusson är dock inte intresserad även om han skulle få den gratis.

- Byggnaden har stått tom i så många år (branden inträffade i augusti 1995) och det skulle krävas stora investeringar för att få den i skick.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons