Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magistern bytte upp sig

Annons

Annars betonar Lennart Norberg mycket hur viktigt det är att kyrkan finns med människors dagliga liv. Möten med i människor ska ske både i vardagen och på söndagen.

- Jag ser verkligen fram emot det här med förväntan, säger Lennart Norberg som tidigare var lärare i religion, historia, samhällskunskap och geografi på Hälsinggårdens högstadium.

Nu har alltså religionen tagit över helt. Efter ett år på pastoralinstitutionen prästvigdes han för några veckor sedan, och fick tjänsten som pastorsadjunkt i Sundborn.

Kyrkan har alltid varit viktig för Lennart Norberg. Under många år i Hosjö var han kyrkvärd och aktiv i kyrkorådet.

- Evangeliet bär in i vardagen. Min favoritpsalm är Herre, jag vill bida. Den handlar om den ordlösa stillhet och helighet vi behöver. Något som kyrkan kan bidra med i dagens stressade värld, säger Norberg.

Favoritord i bibeln är ur Johannesevangeliet där Jesus säger: Jag är ljuset som har kommit hit i världen för att ingen som tror på mig skall bli kvar i mörkret. Om någon hör mina ord men inte tar vara på dem, så dömer inte jag honom, ty jag har inte kommit för att döma världen utan för att rädda världen.

Apropå försoning, bör kyrkan viga homosexuella?

Lennart Norberg svarar med en motfråga.

- Ska man ställa sig emellan två människor som älskar varandra? Nej, det vill mycket till för att göra det, säger han.

Nu vill Lennart Norberg möta så många som möjligt i församlingen. Under sina fem dagar i Sundborn har han bland annat hunnit träffa kvinnorna i syföreningen. Nu har han hört att det finns en bybastu och funderar om det vore ett bra ställe att träffa karlarna.

Dessutom gillar han den avkoppling bastubad ger.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons