Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magiska dockor fascinerade barnen

Annons

Dockspelare är Fatima Olsson som Vasilisa och Anders Olsson som häxan Baba Jaga och de kunde verkligen sin sak. Dockorna var nästan som levande med ett fantastiskt kroppsspråk och det märktes att det här var en föreställning som fascinerade barnen.

- Abellis magiska teater var här i början av 90-talet och vi har jobbat i flera år för att få tillbaka teatern till Malung. Det var roligt att vi till slut lyckades, för den här teatern turnerar ju runt i hela Europa, säger barnbibliotekarie Christina Johansson.

- Sagan som den här teaterföreställningen bygger på har sina rötter i förhistorisk tid. Det är en rysk folksaga och den kan rentav vara så gammal som 10 000 år, uppgav Anders Olsson.

Teaterbussen hade plats för ett 50-tal barn per föreställning.

Biblioteket har nyligen genomfört en annan aktivitet riktad till kommunens alla sjuåringar. De fick en egen bok i gåva och den ska förhoppningsvis vara inkörsporten till ett livslångt läsande och lärande.

I år var det 99 barn som fick boken Edvin och tokiga moster Gittan. Den är skriven av Anna-Karin Eurelius och författaren var själv på plats för att berätta för barnen och personligen överlämna bokgåvan.

Bokgåva till sjuåringarna har kulturnämnden i Malung delat ut varje år sedan slutet av 80-talet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons