Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maggot är visst levande

Annons

Tänk, vad en del anstränger sig för att försöka visa att de gör någonting! Djurskyddsmyndigheten har i alla fall åstadkommit ett stolpskott. Bravo! Det är nog bättre att vara tyst och anses dum, än att öppna munnen och bevisa att man är det.

I tv stod häromkvällen en knasboll och sade: "Maggot kan ju användas, för det är inget levande agn". Vad tror Djurskyddsmyndigheten att maggot är? Ventilgummi, klippt i småbitar? En som kan uttrycka sig så korkat har aldrig haft det tvivelaktiga nöjet att få in en maggotburk med otätt lock i köksvärmen. Det har jag. Dagen efter var köket fullt av flugor och inte vilka flugor som helst, utan stora, äckliga spyflugor. Maggot är nämligen fluglarver.

Om man nu måste slå ihjäl allt levande agn, så får nog Djurskyddsmyndigheten tillsätta en "utredning" som kan ge allmänheten upplysning om i vilken ände av daggmasken huvudet sitter. För jag tror inte att de dör av att man slår den på svansen.

Mot dumheten kämpar man förgäves!

Men jag vill uppmana alla fiskevårdsföreningar att se till att djurrättsaktivister och likställda inte får köpa fiskekort, för när de kommer hit som turister, nog vill de fiska! Och sälj inga maggot till dem. Sälj ventilgummi. De ser ändå ingen skillnad.

RUT PUCK OLSSON

Mer läsning

Annons