Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magdalena kan simma lugnt

Annons

Nyligen avslutades årets simskola på Äråbadet. Fint väder, mycket folk och en rad promotioner - bevisandes den goda simkunnigheten hos limaiterna - var några ingredienser under avslutningen.

Som vanligt var Karin Flygar huvudlärare med William Jonsson och Helena Hurtig som assistenter. I år hade de ett 50-tal adepter att lotsa fram i vågorna. Simskolans fyra veckor drabbades tyvärr alltför ofta av kyla och regn vilket gjorde den soliga avslutningen desto mer glädjande.

En fortsättningsgrupp och tre nybörjargrupper har visat stor förkovran i simkonsten och det kom i dagen under avslutningens uppvisningar.

Kommunalrådet Kurt Podgorski, dagens promotor, hade fullt upp med att dela ut märken till de duktiga limaiterna.

Sommarens bästa var Magdalena Kjellgren som för sjätte gången erövrade guldmagistern och därmed fick en silverplakett. Att hon under sin uppvisning svepte hela bassänglängden via undervattenssim var förstås självklart.

Vidare kan nämnas att Tor Holm Eriksson och Josefine Haugen tog sina andra guldmagistrar medan Liv Holm Eriksson, Madeleine Höglund och Marica Renheim fixade märket för tredje gången och därmed fick en bronsplakett.

Avslutningen bjöd i övrigt bland annat på livräddningsuppvisning och diverse tävlingar, ofta med humoristiska förtecken.

Underhållning ingick och i år ombesörjdes den detaljen av duon S B Live. Under den etiketten återfinns Sören Karelius och Björn Johansson.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons