Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mackar byter ägare

Annons

Svenska Shell har alltså beslutat sig för att lämna den svenska marknaden och därför vill man nu sälja landets samtliga Shellmackar samt även en raffinaderianläggning i Göteborg.

I Dalarna finns ett 20-tal Shellmackar med totalt runt 100 anställda.

I Borlänge finns två Shellmackar, en längs Ludvikavägen och en vid Korsgården.

Shellmacken längs Ludvikavägen drivs av Conny Storm, som arrenderar anläggningen av Shell, med fem anställda. Något besked om framtiden har de ännu inte fått.

- Nej, inte än. Men vad jag förstår sitter man i förhandlingar med eventuella köpare, säger Conny Storm som ser positivt på ett ägarbyte.

- Absolut. Jag tror det blir bra för såväl kunder som för Shell. Många Shellmackar runt om i landet börjar bli lite nedslitna och på det här sättet kan det komma in nytt friskt kapital, säger han.

- Också för oss som jobbar här kan ett ägarbyte bli något positivt. Några nedskärningar lär det i alla fall inte bli tal om.

Shellmacken vid Korsgården har ett annat upplägg. Den drivs av Svenska Shell centralt, men inte heller där har man fått besked om något ägarbyte.

- Såvitt vi vet är väl inget klart än. Vi vet bara att landets hela stationsnät är till salu och att man letar köpare, säger stationsföreståndaren Anette Dahl som tillsammans med sju anställda driver macken.

- Men förändringar behöver inte vara av ondo och jag vet att Shells vilja är att stationsnätet ska drivas vidare så mackarna kommer säkert att finnas kvar, bara under nytt namn, tillägger hon.

Från Svenska Shells huvudkontor säger man att någon det ännu inte blivit klart med något köpare, men att man räknar med att affären ska vara avslutade någon gång under året.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons