Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

m vill minska sjukfrånvaron

Annons

I dag är den genomsnittliga sjukfrånvaron 33 dagar per år och Gleimar vill i två steg få ned den till 10 dagar 2005.

- Ludvika är Dalarnas sjukaste kommun och sjuklönekostnaden är hela 13,4 miljoner, konstaterar Gleimar som också konstaterar att sjukdomarna kommer att kosta kommunen ytterligare två miljoner när kommunen får över ansvaret för den tredje sjukveckan.

- Social- och utbildningsförvaltningen har 39 procent av den totala sjukfrånvaron och vård- och omsorgsförvaltningen står för 46 procent. Det finns naturligtvis goda arbetsplatser också i kommunen då 40 procent av alla anställda aldrig är sjuka och dem kan man lära av, säger Gleimar.

Gleimar som i det civila är chef på ABB berättar att på hans arbetsplats finns stor erfarenhet av att jobba med sjuktalen.

- Efter fyra veckors sjukskrivning så fastställer vi rehabiliteringsplaner tillsammans med den som berörs. Det är viktigt att arbeta snabbt och ha målet att man ska tillbaka till jobbet. Gladast över detta är den enskilde och dennes familj, berättar Gleimar.

Han föreslår en liknande modell i kommunen där också ansvar och befogenheter följer med långt ut i organisationen.

- Då får vi en friskare arbetsmiljö. Vi måste se till att kommunen är en god tjänsteproducent, attraktiv arbetsgivare, en bra arbetsplats. En god arbetsplats har låg sjukfrånvaro, anser Gleimar.

Han föreslår därför att kommunens plan "systematisk rehabiliteringsplan" får tydligt mätbara mål med en genomsnittlig sjukfrånvaro på 16 dagar 2004 och 10 dagar 2005.

- Det är inga orimliga mål, säger Gleimar vis av sina egna erfarenheter.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons