Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M vill lägga ned skola

Annons

- Vi tänker lägga en motion till kommunfullmäktige där vi föreslår att Dahlandergymnasiet läggs ned, förklarar partiets förstanamn Tommy Andersson.

Han pekar på att gymnasiet blir dyrt för kommunen, som fått skjuta till extra pengar, nu senast 830 000 kronor extra i årets budget, trots att det i december när budgeten togs anslogs 45 miljoner kronor för Säters gymnasiekostnader där Dahlandergymnasiet är en del.

- Bland annat har Dahlandergymnasiet höga lokalkostnader. Vad händer när vi kommer några år fram då ungdomskullarna är mindre. Då står vi där med dyra lokaler som inte används. Det kommer att kosta att lägga ned gymnasiet, men det är lika bra att ta smällen redan nu och direkt börja avveckla gymnasiet. Väntar vi blir kostnaden mycket högre, säger Andersson.

Det brådskar tycker han, för till hösten ska det nya NV-programmet starta med investeringar på 2,5 miljoner kronor i lokaler. Stoppa starten för NV-programmet, är moderaternas krav.

Tommy Andersson anser att Säters eget gymnasium inte alls gett vad optimisterna sade att det skulle ge, tvärtom har det gått så dåligt som moderaterna befarade.

Tommy Andersson anser även att Säter inte har något att säga till om i gymnasiesamarbetet Borlänge/Säter. Det är Borlänge som bestämmer och det är bara för Säter att ställa upp och betala sin del när kostnaderna drar iväg.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons