Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M vill ha vaktstyrka

Annons

- Situationen är ohållbar som den nu är. Vaktstyrkan ska finansieras av kommunens gatukontor, fastighetskontor med flera som drabbas av skadegörelse av olika slag som kostar mycket att åtgärda, förklarade Nyberg då han vid torsdagskvällens fullmäktigemöte talade för motionen.

"Polisen lyser med sin frånvaro i Säters kommun och den socialistiska majoriteten i kommunen, landstinget och riket gör ej någonting åt saken", skrivs i motionen.

Det föreslås att ett vaktbolag anlitas och att det för detta anslås cirka 400 000 till 500 000 kronor, finansierat genom fastighets- och gatukontorets budget, samt att anslagen till triathlon i stället går till att anlita vaktbolag.

Meningen är att det ska bli mindre skadegörelse och inbrott, samt säkrare för folk att vistas ute efter mörkrets inträdelse.

"Mycket av denna motion grundas på de vårdinrättningar som finns i kommunen. Ska vi få folk att flytta hit och de som bor här i Säter ska kunna känna sig säkra och bo kvar måste vi agera", avslutas motionen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons