Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M. och jag on the road

Annons

Det finns något bortom bergen, bortom blommorna och sången. Vännen M. och jag ska finna det.

Vi är on the road och har just tagit in på ett ställe i Bollnäs, där receptionisten flinar åt vårt dalmål och långfil serveras till frukost.

Vad vi gör i Bollnäs vill du säkert inte veta, men om du ändå är nyfiken kan du snurra igång Lundells "Club Zebra" och spana in femtespåret på första cd:n, "Vackra Anita", där får du på sätt och vis svaret.

Det enda jag vet om Bollnäs är annars att bandyn är stor här och att Edberg brukar fiska i de här krokarna.

Det var egentligen tänkt att M. och jag skulle dra till Lappland för att se både napp och nytt under semestern.

Men eftersom jag till skillnad mot Dan Andersson har svårt för den där ensamheten som man bara känner om man uteslutande ser skog, skog, skog, bestämde vi oss för att Bollnäs fick bli vårt första stopp på sommarturnén genom mellanmjölkens land.

I morgon cruisar vi neråt landet igen, till Strömstad. Det passar mig, då passar det också M., som sedan ett år tillbaka är storstadsbo och är van vid att se folk var han än sätter fötterna, och så här års är Strömstad som vilket Storstockholm som helst, undantaget Spy Bar och annat krimskrams som bratsen ser som sina heliga tempel.

Tjabbe, vår hotellvärd på västkusten, säger dock att Göstases är Strömstads svar på Café Opera. Han säger också att Leksand kommer att överraska i vinter, så jag vet inte om jag kan lita på honom vad gäller det förstnämnda.

Men det ska bli skönt att få susa ner dit, lägga mil och annat bakom sig, och sitta på något schysst ställe tillsammans med M. och se hur en av sommarens sista servitriser serverar oss sill och potatis och en liten en.

Och sedan, morgonen efteråt, göra som Totta Näslund och med en båt stäva ut mot Kosters klippor och på en av dessa lägga oss ner och se stressat semesterfolk pressa i solen och med en strid ström av tjafs lägga grunden till en skilsmässa i oktober.

Det är förmodligen där vi ska finna vad som finns bortom bergen, bortom blommorna och sången. Kanske kan vi komma tillbaka och se resten av året som en kort transportsträcka mot nästa vår och sommar.

Jag vet inte. Det är inte mycket jag har koll på.

Och nu hojtar M. att det är dags för oss att göra sällskap med de lokala hårdingarna på pizzerian runt hörnet, så det är väl bäst att vi här och nu gör klart, slut för i dag och glömmer det vi nyss snackade om och låter hundrefemtio liter diesel göra jobbet åt oss, det som annars aldrig skulle bli gjort.


Och för övrigt...
...ska visst tv-mannen Jerry Springer återuppta sin politiska karriär, så han har tänkt att kandidera till senatorsposten i Ohio, men det måste kännas lika tryggt som att ha en vild cowboy i Stetsonhatt vid rodret och... shit, det har ju redan hela amerikanska folket.
...fortsätter jag att propagera: Björn Skifs måste göra en soulplatta någon gång.
...pratar jag en kväll i telefon med Farmen-Özcan, som berättar att han ska dra igång ett disco i Gävle. Som om staden inte redan hade Brynäs på sitt samvete.


Energi: Ulf Lundell (mäster fortsätter turnera fram till jul).
Allan Edwall (forever).
Vedeldad badtunna med Ch. (ögonblick).
Oenergi: - (valfritt, jag har semester).

Mer läsning

Annons