Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyxig studiebok gåva till Victoria

Annons

I dag deltar kronprinsessan Victoria till exempel i en lektion på Företagarnas folkhögskola i Leksand. Skolämnet är design. Till studiematerial får hon en exklusiv studiebok. Det är en skissbok som kronprinsessan kan föra anteckningar och ritningar i under lektionen.

Skissboken är tillverkad av bokbindareleven Monica Langwe från Sollerön och på dess omslag finns en kalligrafisk text utförd av Leksandstjejen Ylva Östberg Skarp.

Den kalligrafiska texten är bland annat skriven med sirliga svarta bokstäver på svart botten. De påminner om en dammig text, som sedan borstats fram likt fingeravtryck på ett föremål i deckarfilm.

Nu behöver Victoria inte tyda de sofistikerade tecknen för att förstå vem boken tillhör. Titeln kronprinsessa finns textad på bokens framsida tillsammans med namnet skriven i en kalligrafiskt modern och ung utformning.

Monica Langwe fick uppdraget av skoledningen för några veckor sedan och har arbetat med skissbokens utförande in i det sista. Den blev klar och ska ligga på Victorias studieplats i dag.

Kronprinsessan kommer, förutom Leksand, att besöka bland annat Dala-Järna, Vansbro, Rättvik, Falun och Hedemora.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons