Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på åsikter före beslut

Annons

Berättigad kritik framfördes av upprörda Svärdsjöbor mot kommunalrådet Jonny Gahnshag (s) och andra i kommunledningen över beslut om Björkhagens sjukhems nedläggning.

En dialog mellan Svärdsjöborna och kommunledningen borde ha skett före beslutet. Ansvaret för detta ligger hos kommunledningen.

Många, som inte är partipolitiskt engagerade, har alltid kloka råd att ge. Det gäller bara för politiker att lyssna och samtala.

Frågan om Björkhagen är inte det enda ärendet där sakägarna (skattebetalarna) riskerar att bli överkörda. I dagarna är förslaget till "översiktsplan för Södra centrum" ute på samråd. Yttranden ska vara kommunen tillhanda före 1 april.

Samtidigt som översiktsplanen är utställd för samråd har arbetet med detaljplanen påbörjats.

Om kommunledningen menar allvar med att man avser ta hänsyn till allmänhetens synpunkter på förslaget till översiktsplan så ska man inte påbörja arbetet med detaljplanen, vilket är att gå händelserna i förväg.

Inom falupartiet engagerar vi oss för att så många som möjligt ska ta del av översiktsplanen och lämna synpunkter. Översiktsplanen är viktig, inte enbart för centrumborna. Den behandlar bland annat all busstrafik, trafikföring och tillgänglighet i övrigt. Med andra ord, den berör oss alla på något sätt.

ULF ELGEMYR

Mer läsning

Annons