Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysande resultat för Skistar

Annons

Den gångna vintersäsongen har som helhet varit mycket bra, den svaga svenska kronan har medverkat till att svenskarna i högre utsträckning valt att vintersemestra på hemmaplan.

Under den aktuella niomånadersperioden såldes liftkort för nästan 500 miljoner kronor i koncernens skidbackar. Det är en ökning med 73 miljoner kronor, vilket betyder en volymökning med elva procent. Skistar-koncernen står för 52 procent av hela liftkortsförsäljningen i Sverige. Beläggningen i egna och förmedlade stugor uppgick till 87 procent under perioden från jul till säsongens slut.

Anläggningarna i Sälenfjällen står för nästan hälften av koncernens hela omsättning, 424 miljoner kronor. Det är en ökning med 70 miljoner kronor. Åre omsatte 265 miljoner kronor (+30), Vemdalen 62 miljoner kronor (-26 på grund av att verksamheter arrenderats ut) samt Hemsedal 123 miljoner kronor (+16).

Av hela koncernens resultat före avskrivningar, 354 miljoner kronor, står Sälen för 190 miljoner kronor, Åre 87 miljoner kronor, Vemdalen 23 miljoner kronor och Hemsedal 53 miljoner kronor.

Koncernen ser positivt på framtiden och höjer målet för avkastning på eget kapital till 16 procent, vilket är tolv procent högre än räntan på tremånaders statsskuldväxlar. Skistar har cirka 1 000 anställda.

Inför kommande säsong investeras 130 miljoner kronor i stugor i Sälen och Hemsedal samt nya stolliftar i Åre.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons