Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lysande cup bjöd upp till folkfest

Annons

De nära hundra lagen och dess tillresta supportrar har gjort allt för att göra cupen till en stor fest.

Märkligt nog är det hemmalagen från kommunen som har det minsta publikstödet.

Tillresta lags supportrar har inga som helst problem med att överrösta hemmapubliken. Kanske är det det västerdalskt vemodiga kynnet som gör att ovationerna uteblir trots strålande insatser från hemmaklubbarnas lag.

Arrangörerna ska ändå ha beröm för hur väl allt klaffat tidsmässigt. Att arrangera 318 matcher på 16 planer runt om i kommunen kan inte vara det lättaste men ändå har varje match startat på utsatt tid. Imponerande.

Även alla unga domare är värda en stor eloge efter strålande insatser.

En nyhet för året är att alla kringarrangemang varit koncentrerade till Vanåvallen, något som tycks ha varit ett lyckodrag. Köerna ringlade långa till det lilla tivolits attraktioner och fredags- och lördagskvällens disco i ishallen lockade massor av ungdomar.

Glesare i leden var det i det "vuxentält" som skulle bli föräldrarnas vattenhål under disco-kvällarna. Kanske var det den obligatoriska öltältsölen som saknades.

Heder ändå åt arrangörerna som avstår från sådant. Det är trots allt en ungdomsturnering!

Som vanligt fanns en gigantisk prissamling och årets prinsessa, Sofie Olsson, hade en tuff söndag då nära tusen medaljer skulle hängas runt spelarnas och ledarnas halsar.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons