Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyft fram det positiva

Annons

I Falun finns mycket som är bra. En miljö där människor trivs. Många skolor som skapar förutsättningar för våra barn att mogna i en takt de vill och behöver. En vård och ett omhändertagande som kanske inget land i världen kan mäta sig med.

Vi har föräldrar som gör allt för att deras barn och ungdomar ska må bra. Vi har ett företagande i ökande som bidrar till en ekonomisk tillväxt men även till en andlig tillväxt i form av framtidstro och harmoni hos oss som bor här. Vi har väldigt mycket att vara stolta över i vår lilla stad.

Men, varför beskriver vi och fastnar så ofta i det som inte fungerar eller det som vi inte har? Varför har vi så svårt att se och ta till oss det som faktiskt fungerar? Och varför hitta syndabockar och anledningar att lägga över ansvaret för våra upplevelser på andra människor, när vi själva har ett eget ansvar för våra handlingar och för dess konsekvenser?

Jag tror, att ett positivare förhållningssätt och ljusare tankebanor hos oss alla, skulle kunna göra underverk, inte bara med oss själva utan också hos dem vi möter. Och det är i det medmänskliga mötet som vi blir människor.

CLAES MANKLER

Mer läsning

Annons