Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyft för fritids i Söderbärke

Annons

Fritidsgården i Söderbärke har sedan början av 80-talet haft sin verksamhet i Björken, intill Folkets hus. Innan dess var verksamheten i källaren under Folkets hus.

Även om det genom åren inte varit någon högre standard i huset så har det likväl fungerat. Till det positiva hör att genom att huset ligger lite på sidan om har ingen blivit störd.

Men sedan några år tillbaka har underhållet av huset blivit allt sämre och sedan i höstas har det inte funnits någon värme på övervåningen, varmvattnet försvann i oktober och toaletterna har den senaste tiden bara fungerat ibland.

Redan i höstas fördes tanken fram att verksamheten skulle flyttas till Trekanten i centrala Söderbärke. Dels skulle ungdomarna få en bättre lokal och dels skulle kommunen få verksamheten i egna lokaler. Men näringslivsenheten hade en intressent som ville ha den tidigare postlokalen. Nu blev det dock inget med detta och lokalen blev åter tillgänglig för fritidsverksamheten.

Nu är det klart att fritidsgården från 1 maj kommer att finnas i Trekanten och för närvarande pågår en del ombyggnation och renovering.

På måndagen hade kommunledningen bjudit in de som bor i närområdet för att informera om vad detta kommer att innebära.

- Det cirkulerade uppgifter om att det fanns oroliga grannar och vi fann det bäst att informera om verksamheten, säger fritidschefen Håkan Wallman.

Han kan konstatera att detta är en satsning på ungdomarna i Söderbärke som är välkommen och något som verkligen behövdes.

Ungefär 40 ungdomar i Söderbärke har löst så kallat gårdskort. Dessutom tillkommer det en grupp som gör mer sporadiska besök.

När fritidsgården öppnat kommer de att hålla ett öppet hus och bjuda in allmänheten för att visa upp vad de håller på med.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons