Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckliga jublande studenter

Annons

Solen stekte, och torkade ut de unga struparna, innan studenterna återigen blötte dem med en eller ett par slurkar champagne.

Kvart över elva i går strömmade studenterna från ABB-gymnasiet ut genom dörrarna på ABB. Först ut var Stina Andersson, tätt följd av 22 klasskamrater.

Tillsammans sjöng de "Sjung om studentens lyckliga dar..." för de släktingar och vänner som samlats utanför.

Sen flög mössorna i luften - allt enligt traditionen.

ABB-studenterna klev ombord på sin lövsmyckade lastbil och gav sig upp till Högbergsskolan för att möta sina studentvänner på skolgården.

Exakt en timme efter ABB-elevernas entré rusade VBU:s 336 studenter skrikande ut genom Högbergsskolans dörrar.

Ut i havet av människor, ballonger, blommor och skyltar.

Skolgården fylldes av ett skriande jubel, och därefter sång. Men inte den traditionella studentsången. På Högberget gapade hopen "För vi har tagit studenten, fy fan vad vi är bra..." . I bakgrunden hördes trumpetarens toner av den traditionella studentsången. Några av eleverna hängde på men lyckades inte överrösta de andra.

Efter kramar, blommor och diverse presenter från nära och kära klättrade studenterna upp på sina kortegevagnar och åkte i procession till stadshuset.

Där väntade talaren och kommunalrådet Roger Stål med några väl valda ord.

Han gratulerade ungdomarna, förklarade att studenten är en milstolpe i livet och försökte uppmana dem att ta ansvar för både sig själva och för familjen. Men också för att utveckla samhället.

Han manade grabbarna och tjejerna att försöka se problem som utvecklingsmöjligheter, se oordning som inspiration till engagemang helt enkelt.

Efter talet i Stadsparken gav sig de flesta studenterna hem för en stund med familjen, och på kvällen fyllde de Grand för att fira den nyvunna friheten med en gemensam fest.

Namnen på alla studenter publiceras i fredagens tidning.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons