Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lycklig under DDR

Annons

Tyvärr har inte jag tillgång till NLT i Lyngdal. Jag har därför under de senaste nio veckorna inte haft någon kontroll över den senaste insändardebatten. Först i går fick jag möjlighet att i biblioteket läsa igenom de senaste 14 NLT. Jag såg då att Byggnads ordförande fick kritik av liberaler för att Byggnads vill hävda kollektivavtalen för de utlänningar som kommer till Sverige för att jobba.

Jag är ansvarig för den namninsamling som riktade sig emot arbetskraftsinvandringen. Jan-Erik Westlund och Byggnads Dalarna mildrade skrivningen i flygbladet. Hade undertecknad fått fria händer hade det blivit en kategorisk skrivning.

Jag har gått igenom DDR:s gränsbevakning 64 gånger mellan åren 1979-1989, den lyckligaste tiden i mitt liv. Jag är van vid DDR och när jag säger att jag vill ha ett stopp på invandringen till Sverige menar jag också vad jag säger.

Invandrarfrågan var den fråga som fick mig att inse att jag ska lämna politiken. Jag är långt ifrån salongsfähig i de svenska politiska salongerna. Om vi leker med den utopiska tanken att Göran Persson skulle utse undertecknad till integrationsminister kunde man lika gärna döpa om denna ministertitel till "stoppminister".

Liberalerna ska nog vara glada för att Jan-Erik Westlund och socialdemokraterna styr Sverige. Jag, liksom Vladimir Putin, beklagar att Sovjet och DDR försvann från den politiska arenan. Om sådana som undertecknad skulle få makt skulle det utan tvekan bli hårdare bandage. Då skulle liberalerna få det svettigt om öronen.

BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons