Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat familjerally i Smedjebacken

Annons

Det var i bästa tänkbara sensommarväder som bilklubben VB Cruisers bjöd in till årets familjerally under rubriken Grand Run på lördagen. Start och mål var som vanligt förlagt till hamnområdet i Smedjebacken.

VB Cruisers är en nutida efterföljare till föreningen Smedjebacken American Car Club som bildades i början av 70-talet. Intresset fokuserades då liksom nu på amerikanska bilar av olika fabrikat och årsmodeller.

Åtskilligt med flotta vagnar rattades under dagen på rallybanan som var lagd som en åtta. Först blev det en tur till Hagge via Morgårdshammar. Senare delen av rallyt bestod av en sväng runt sjön Norra Barken med uppehåll för servering av kaffe och smörgås i Söderbärke.

- Det blir både tipsfrågor och manöverprov efter vägen, berättade startern Conny Seidlitz som betonade att årets rally var öppet även för de bilägare som inte är medlemmar i klubben.

Efter målgången vankades många fina priser till de som lyckats bäst. Dessa hade skänkts av generösa lokala företag och tacksamheten från klubbens sida är stor. Som avslutning på det lyckade rallyt bjöds deltagarna in till grillning ute vid Bärke MK:s klubbstuga i Gunnars.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons