Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad studentbal trots regn

Annons

Det var regnigt och kallt som en höstdag men trots detta var det inget fel på stämningen bland balgästerna. Humöret var verkligen på topp. Och det blev också en studentbal värda att minnas och den pågick till långt fram mot småtimmarna.

Det fanns många "pärlor" bland de bilar som såg till att gästerna kom till Lugnet. Det var i de flesta fall stora gamla "Amerikanare" men det fanns också mycket udda fordon. Vi tänker då på den Loyd årsmodell 1955 som Stig Kihlström rattade. Det lär visst finnas bara fem exemplar av den bilen i landet. Den har en motor på 13 hästkrafter och en topphastighet på 75 kilometer. Det var många som spärrade upp ögonen då den lilla bilen kom in framför Värdshuset tillsammans med de stora amerikanska "flaggskeppen".

Bara bilparaden i sig är mycket intressant och liksom tidigare år var det hög klass även detta år på hela arrangemanget.

När väl balgästerna, som var ett hundratal, kommit in i Värdshuset bjöds det på en fördrink innan de var dags för middagen. Den bestod i år av en tunnbrödskorg som förrätt och huvudrätten var Mozzarellafyllt kycklingbröst med kryddgrön basilikasås. Som efterrätt och avslutning på den utsökta middagen serverades det Fransk chokladtårta med apelsingrädde.

Och efter middagen tog dansen vid och den pågick sedan under hela natten fram till småtimmarna. Och det blev en mycket fin studentbal där glädjen bland balgästerna var på topp under hela kvällen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons