Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad start för dagliga Sälenturer

Annons

Som tidningen tidigare omtalat gör bussbolaget bakom de så kallade Säfflebussarna en storsatsning på trafiken till och från Dalafjällen. Den första fjällturen förbi Ludvika kördes den 12 januari. Sedan dess har bussarna rullat dagligdags såväl vardagar som sön- och helgdagar.

För att klara den utökade trafiken har tre nya chaufförer anställts med placering i Ludvika. Fjälltrafiken via Ludvika bedöms ha goda möjligheter att utvecklas vidare och det finns redan nu vissa planer på att lägga in ytterligare en daglig dubbeltur på sträckan.

Förutom detta kan Pettersson meddela att det redan förekommer kontakter med såväl Dalatrafik som Värmlandstrafik (VTAB) om fjälltrafik mellan Göteborgsregionen och Sälenfjällen via riksväg 45.

- När vi nu är inne på den fjärde månaden med den nya trafiken via Ludvika och vi kan se att det är mycket folk ombord nästan jämt och det förekommer ofta att det är hela grupper som reser.

- Vi har därför anledning att tro att det här blir väldigt bra även i fortsättningen, säger företagets vd, Bo Pettersson med entusiasm.

Trafikens gynnsamma utveckling har även resulterat i att bolaget gar öppnat flera nya hållplatser längs sträckan dock företrädesvis i området kring Sälen.

- Det har varit en väldigt bra säsong och nu ska det bli intressant att se hur det går under våren och sommarmånaderna, fortsätter Pettersson som är väl medveten om att det finns ett resebehov till och från fjälltrakterna även när det inte är åkbart i pisterna.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons