Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad mässa lockade ett 70-tal utställare

Annons

Invigningen ägde rum på fredagsförmiddagen och sedan var det full aktivitet hela tiden fram till middagstid på söndagen.

Under lördag-söndag var det något av allmänhetens dagar på mässan. Många, både stora och små, kom till ishallen för att få veta mer om bygdens företag och dess verksamheter.

- Senast vi hade en företagarmässa i Smedjebacken var 1997, men i fortsättningen är inriktningen att det ska bli en mässa vartannat år, lovade Silfverin som vet att företagarnas intresse för att profilera sig utåt är stort.

- Det har varit en väldig efterfrågan och jag tror att en mässa vart annat år kan vara lämpligt.

Silfverin påtalar samtidigt vikten av att deltagaravgifterna hålls på en låg nivå.

- Vår ambition är att arrangera en mässa som inte ruinerar deltagarna. Därför har vi en låg avgift. Att vara med här kostar bara 2 500 per företag, informerade näringslivschefen.

Bland de många utställarna fanns både kända och mindre kända företag från Smedjebackens och Ludvika kommuner. På plats var givetvis också Nya Ludvika Tidning som representerades av cheferna på annonssidan, Peter Karlsson och Olov Norberg.

- Det här är trevligt, konstaterade Karlsson när han visade upp olika smakfulla trycksaker som koncernen Dalarnas Tidningar producerar förutom den nu mycket moderna NLT.

Under mässan blev det många värdefulla kontakter och givande samtal med åtskilliga ur tidningens stora läsekrets.

Representerade var också Smedjebackens kommun och olika kommunala verksamheter. På utbildningsområdet märktes bland annat Högskolan Dalarna och Västerbergslagens utbildningscentrum (VBU).

För några elever från Bergaskolans högstadium blev robottävlingen Smérob cup en riktig höjdare. Uppgiften var att bygga minirobotar och flytta burkar som låtsades innehålla farliga radioaktiva ämnen. Ledare och konferencier var IT-pedagogen på barn- och utbildningsförvaltningen, Anders Berggren.

På söndagen korades laget The Lego Nights till vinnare och fick en fin pokal som belöning. I det vinnande laget ingick Johan Wärre, Mattias Johansson, Senad Farhatovic och Johannes Jespersen.

För övrigt kunde mässodeltagarna roa sig med tipspromenad och för de små var det ordnat med både fiskdamm och roliga bollekar.

Hockeyklubben får beröm för insatserna med det praktiska. Funktionärerna hade byggt upp mässolandskapet på ett proffsigt sätt.

Klubben såg även till att det fanns mat och kaffe till alla som ville ha.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons