Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad Lionsauktion i Fredriksberg

Annons

Lions sommarauktion i Fredriksberg slog alla rekord. Intäkterna blev närmare 45 000 kronor, nära nog en fördubbling av resultatet från förra året. Behållningen går oavkortat till Cancerfonden.

Trots regnskurar och knott var det ovanligt många besökare som sökt sig upp till hembygdsgården i Fredriksberg.

I och utanför logen fanns auktionsgodset uppställt till visning. Stora och små kunde botanisera bland fyndlådor, porslin, möbler och allehanda ting som skänkts till Lions Fredriksberg.

Väl använda verktyg blandande med moderna antikviteter såsom stringhyllor och 50-talslampor gick under klubban i rask takt. Gemensamt för auktionsgodset var dock att det såldes förhållandevis billigt.

Bland publiken fanns både "proffshandlare" och vanliga auktionsbesökare som tittade, bjöd och förundrades över mängden auktionsgods. En del i det svenska folknöjet att gå på auktioner verkar kunna förklaras med ordet nostalgi. Ofta hördes: "Tänk en sådan hade vi när vi var små".

En annan del i nöjet är jakten på fynd, vilket det blev gott om på lördagens auktion enligt många i publiken.

Men pinnräfsor och spinnrockar i all är ära, en av de gladaste köparna var en liten pojke som lyckades ropa in en väl använd skateboard för en tia.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons