Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad kväll för Ängsklockorna

Annons

- Vi har haft en väldigt bra kväll, konstaterade två i den stora arrangörsstaben, Birgitta Sääf och Kicki Lundgren, i samman andetag.

320 personer löste entré och köpte godvilligt lotter och kaffe med fika i pausen av arrangörerna.

- Alla vi Ängsklockor har bakat bröd och kokat kaffe på egen hand. Allt är på ideell basis, underströk Kicki Lundgren.

För att inte tala om alla godvilligt inställda företag i Ludvika.

- Det är fantastiskt men vi har faktiskt lyckats få ihop priser för 5 000 kronor av företagen. Jag vill verkligen passa på att tacka alla de som har skänkt något till oss, betonade Birgitta Sääf.

Det blev ett par timmars fart och fläkt med Östen med Resten. Gruppen har sedan länge en grundmurad popularitet i kommunen. Vem minns inte succén Maria för några år sedan i den svenska melodifinalen?

Med under kvällen var även årets Lionsstipendiat, Ida Brännström, från Ludvika. Ida fick 3 000 av Ängsklockorna i april i år för sin fortsatta utbildningen inom sången. Nu framförde hon ett stycke med kvällens huvudgäster och ett klassiskt stycke med hjälp av pianisten Eva Dahlman.

20 000 kronor innebär att såväl den lokala hjälpverksamheten i Ludvika och Lions cancerfond får fina tillskott från Ängsklockorna.

Nu närmast blir det julmarknad på Gammelgården (28 november) och sedan väntar loppis runt jul och under våren blir det en punktaktion under den internationella kvinnodagen den 8 mars.

Det är inte utan att de vackert gulklädda damerna i Ängsklockan lyser på mer än ett sätt i sin verksamhet.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons