Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad konstutställning

Annons


- Det här har blivit en institution, konstaterade Erik Vikström belåtet och lät blicken glida över människor och tavlor.

Årets utställning bjöd på konstverk i olika tekniker.

Oljor, akvareller, litografier var vanligast men där fanns även enstaka etsningar, siden-, akryl-, temperamålningar och några blyertsteckningar och torrmålningar.

- Jag jobbar hela året för att få hit etablerade konstnärer med olika tekniker så att alla som kommer hit och tittar ska kunna hitta en tavla, förklarade Vikström.

Och årets utställning lockade precis som vanligt mängder av nyfikna intressenter.

Många stannade till vid Erkers Marie Perssons skulpturer av Rönnerdahl i olika positioner. Rönnerdahl liggandes i hängmattan, sittandes i gungan, eller med metspöt i näven.

De var både roliga och prisvärda. För 300 kronor blev flera besökare ägare till en Rönnerdahl.

Priserna för de övriga 227 konstverken spann mellan 400 och 42 000 kronor.

Och Lionsföreningen är nöjd med årets försäljning.

- Det har varit lyckat. Vi hade en målsättning på 300 000 kron-or inklusive kringförsäljningen och dit har vi nått, sa en glad Erik Vikström.

Av intäkterna för konsten går 80 procent till konstnärerna.

- Vår behållning blir ungefär 60 000 kronor och den satsar vi på hjälpverksamhet både nationellt och internationellt och på nästa års stipendium.

Lars Eje Larsson, årets kulturstipendiat fick 10 000 kronor för sitt arbete.

- Han är en utsökt akvarellist. Hans motiv har ett djup och en själ. Om han målar en blomma så är det inte bara en blomma man ser. Det är en upplevelse av en växt, en spänning som gör att man grips, förklarade Erik Vikström med inlevelse när han motiverade varför Larsson var värd årets stipendium.

Mer läsning

Annons