Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad insamling till Estland

Annons

Det insamlade kommer nu att, tillsammans med annat liknande gods att skickas till en lokal Lions club på ort och ställe. På så sätt ser man till att det insamlade når ut till behövande och inte hamnar på svarta marknaden.

- Vi är jättenöjda, det är nog rekord i år. Vi trodde kanske inte att vi skulle få ihop så mycket saker som vi fick, men folk är otroligt generösa. Vi har fått skor, kläder, leksaker och mycket annat, allt i ett mycket bra skick.

- Det känns verkligen bra, säger Mats Ekehov, Lions president i Fredriksberg.

Förra årets insamling var även den mycket lyckad och därför var det extra förvånande att det blev så mycket i år. Merparten av det insamlade består av filtar, lakan och annat linne som har skänkts av tvätten i Fredriksberg.

Förutom mjuka paket finns ett tiotal säckar med leksaker i form av gosedjur och småbilar. Dessutom nio säckar med bra skor i varierande storlekar, med tonvikt på barn och ungdom.

- Jag har inte själv varit på plats men sett bilder från de barnhem som Lions besökt. Det är otroligt vad dåligt det fortfarande är på en del ställen, även om det går långsamt framåt. Jag kan tänka mig förvåningen och lyckan när barn som kanske aldrig haft en leksak får ett alldeles eget gosedjur eller någon annan leksak.

Avslutningsvis lastades ett stort stekbord och en rejäl spis på lastbilen, tillsammans med diverse annan köksutrustning som även det är skänkt av privatpersoner i Fredriksberg.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons