Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad hönsutställning vid Gammelgården

Annons

Västerbergslagens Hönsförening och Ludvika Biodlareförening arrangerade under söndagen en hönsutställning tillsammans med Hembygdsföreningen vid Gammelgården i Ludvika.

Arrangörerna uppskattade besökarantalet till över hundratalet.

Besökare började anlända till platsen redan när hönsen ställdes fram, och klungorna avlöste sedan varandra i en jämn ström under dagen. Publiken fick rösta på de höns de ansåg vara finast, och vid dagens slut var Karl-Erik Skilström från Västerbergslagens Hönsförening mycket nöjd med dagen.

-Det här har gett blodad tand, så det gör vi nog om nästa år igen, sammanfattade han.

Förutom det 20-tal hönsraser som fanns att beskåda, kunde besökarna även titta in i den med glasväggar försedda visningskupan med bin som fanns på plats. Två representanter från biodlareföreningen informerade också om biodling och visade den utrustning som används. Biodlareföreningen hade även honungsförsäljning, för den sugne.

Hembygdsföreningen anordnade under dagen en hattparad för besökarna, som i förväg genom annonsering ombetts ta med sina mest uppseendeväckande hattar. Tretton personer deltog i detta, och pris i form av kulturböcker utdelades inom kategorierna finast, roligast och konstigaste hatt. Katarina Persson från biodlarna kammade hem priset för konstigaste hatt med sin bislöja i tävlingen.

Tina Lindbom från hembygdsföreningen var i likhet med Karl-Erik Skilström nöjd med dagen.

-Ja, det var jättetrevligt att det kom så många människor. Det var ett försök vi gjorde för att kika på intresset för sådana här arrangemang och det verkar det ju finnas, säger Lindbom.

TOBIAS HEDSTRÖM

Mer läsning

Annons