Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad fjällsäsong - i år igen

Annons

Trots att det var en sämre försäsong i Stöten än normalt kommer det ändock att bli en ny toppsäsong.

Kanske det inte kommer att handla om rekord men i närheten av rekordsiffrorna kommer man att vara.

Det som glädjer vd:n Fredrik Larsson är att under februari noterades ett rekord då det gäller liftkortsförsäljnigen. Då ökade man med hela 20 procent.

- Men då det gäller liftkortsaförsäljningen har den hittills under säsongen varit mycket bra och den totala ökningen fram till mitten av mars ligger på cirka åtta procent, säger Fredrik Larsson.

Det som minskat är konferensverksamheten. Däremot kan noteras att antalet familjer som vistas i fjällen ökar påtagligt.

- Men när det gäller konferensverksamheten har den ändå de två senaste månaderna hämtat sig påtagligt och jag tror att det sker en uppgång igen, säger Fredrik Larsson.

- Det är ännu några veckor kvar av säsongen och det kommer att bli mycket turister under påskveckorna. Det ser vi redan nu. Det finns fortfarande en del lediga bäddar, men det fylls hela tiden på med nya gäster och snart kan det vara fullt, säger Fredrik Larsson.

- Den här påskhelgen ligger ganska sent och det bidrar till att det finns en viss ledig kapacitet. Men samtidigt vet vi att det nu är den absolut finaste tiden i fjällen. Vill man uppleva detta finns det fortfarande chans att få ett boende. Vi räknar med att det också i år kommer att vara en påskhelg med rekortartat många turister, säger Fredrik Larsson.

Han säger att man hittills haft en lyckad säsong och man hoppas nu på en lika bra avslutning på vintersäsongen där naturligtvis påskhelgen kommer att vara något av kulmen.

- Det är glädjande att vi kan notera att vi lyckats med konceptet att vara en anläggning som lockar både barnfamiljer, konferensgäster och andra sällskap, säger Fredrik Larsson.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons