Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad familjedag

Annons

Trots gråkallt väder var det åtskilligt med folk som besökte det tillfälliga nöjesfältet i miniatyr.

För under de fyra timmar som arrangemanget pågick rådde faktiskt litet av marknadsstämning i parken. Det var trivsamt och gemytligt. En minikarusell snurrade hela tiden med förtjusta barn i slänggungorna. Över området låg också en atmosfär av nypoppade popcorn.

- Det här är första gången som vi ordnar något större än vanliga kvartersfester, konstaterade den lokala hyresgästbasen Ann Andersson när vi träffade henne i vimlet.

Med tanke på väderläget var hon mycket nöjd med allmänhetens intresse. Inte minst upplevde hon att många av avdelningens medlemmar hade mött upp för att ta del av de olika programpunkterna.

- Och de som är medlemmar får gratis kaffe, påpekade hon.

Mimningen som försiggick under rubriken Småstjärnorna hölls på rotundan. Ett tiotal barn hade anmält sitt intresse för att delta och till musik på hög volym gjorde de sitt allra bästa för att efterlikna sina idoler.

Dagens gästartister var medlemmar av La Danzers respektive Ludvika gymnastikförening. De båda trupperna presenterade var sitt program som rönte stor uppskattning i publiken.

Under familjedagen medverkade även Ludvika arbetareteater vars funktionärer utförde ansiktsmålning på alla barn som så ville. Det blev många lustiga nyllen från clowner till kaniner...

I ett partytält träffade vi också Barbro Lindell från det lokala Röda Korset. Hon skramlade pengar till kampanjen för de som drabbats av krig och informerade om organisationen och dess verksamhet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons