Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ly(s)snare med hörselskydd

Annons

Svar till Carl-Johan Svensson, den 1 juni.

Svensson påstår att jag har en del att förklara, men det är svårt att förklara något om lyssnarna försett sig med hörselskydd. Påståendet att vi vill sänka skattetrycket med 250 miljarder kronor är och förblir en ren och skär (illröd) lögn. Detta kan man lätt konstatera om man gör sig mödan att läsa vår budgetproposition.

Av denna motion framgår att vi vill sänka det totala skatte- och avgiftstrycket med drygt 36 miljarder kronor. En stor del av detta belopp går till att sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare. Det måste löna sig att arbeta. För att stimulera anställningar av människor som hamnat utanför arbetsmarknaden vill vi slopa arbetsgivaravgiften under en period. Vidare vill vi avskaffa den så kallade medfinansieringen av sjukförsäkringen. Denna har visat sig minska framför allt mindre företags benägenhet att nyanställa. Uppräkningen kan göras längre av de åtgärder vi vill göra men det skulle ta alltför stor plats.

Sammanfattningsvis kan man säga att de åtgärder vi föreslår syftar till att bekämpa arbetslösheten genom att stimulera företag att expandera och göra nyanställningar samt underlätta nyetableringar.

För det förhåller sig så att vår förmåga att upprätthålla och förbättra vår välfärd är helt beroende av att vi har en hög sysselsättningsnivå. Kommuner har exempelvis ingen annan inkomst än skatten på löneinkomster.

ROLF HÖGBERG (FP),LUDVIKA

Mer läsning

Annons