Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lustfylld sexdebatt

Annons

Vem har rätt till sexliv?

Den rubriken gjorde att debattlustan grep tag i en del av landstingspolitikerna.

Det var Katarina Gustavsson (kd) hade skrivit en interpellation med rubriken Vem har rätt till sexliv?

Hennes fråga var vad landstinget gör för att hjälpa människor som lider av erektionsproblem, med hänvisning till beslutet att läkemedel mot impotens inte längre ska subventioneras.

Något som fick Sinnika Rönnkvist (v) att ta plats i talarstolen:

- Jag har en känsla av att man här företräder männens intresse. Ska man till varje pris få till stånd (!) något som tillhör en svunnen tid. Allas rättigheter till precis allt, ska väl ändå inte bekostas av skattemedel. Ska inte kvinnor få lugn och ro på ålderns höst, utan att det ska stå en dreglande hingst i hallen - betald av skattemedel.

Katarina Gustavsson kontrade med en historia om sin farfar. Men konstaterade i mer allvarlig ton att en mans sjukdom i det här fallet också i högsta grad kan drabba en ung kvinna.

- Det är inte bara äldre män som drabbas.

Moderaten Ulf Berg slängde sig också in i debatten:

- Jag kan inte sitta tyst och lyssna på Sinnika Rönnkvist tal om att män enbart skulle vara drägglande hingstar. Vi måste hyfsa till debatten lite. Interpellationen är allvarligt skriven. Om det finns några kvinnor här med dåliga erfarenheter, kan man inte dra alla män över en kam.

Hur som helst, svaret på interpellationen blev att: 1. Läkemedelsförmånsnämnden har beslutat att Viagra inte ska ingå i läkemedelsförmånen, och att landstinget givetvis tillämpar detta beslut. 2. Impotens är ett problemområde som hanteras inom hälso- och sjukvårdens verksamhet, och där görs insatser.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons