Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurfixarna spelade upp

Annons

Vilken succé för Lurfixarna, blåsorkestern från årskurs fyra vid Håksbergs skola.

Deras yngre kamrater blev mäkta imponerade när klassen besökte både Marnässkolan och Kyrkskolan i Ludvika och höll instrumentdemonstration på onsdagen.

Den kommunala musikskolan är för närvarande i full gång med uppspelningar och demonstrationer för de elever som är intresserade av att börja i musikskolan till hösten. Målgruppen är elever i årskurserna två och tre. De, av den aktuella kategorin, som vill lära sig spela instrument ska göra sina val inom kort.

- För oss i Håksbergs klass fyra är det här ett specialprojekt, berättar klasslärarinnan Gerd Perols som själv är duktig på blåsmusik och hanterar trombon med bravur.

- Hela klassen med 25 elever är med och spelar och vi började redan i trean. De är alla mycket duktiga och förhoppningsvis kommer vi att spela vidare även när de kommer upp i femman, fortsätter hon med entusiasm.

I klassorkestern ingår dessutom ytterligare tre vuxna. Det är Gunilla Söderholm, blås, Niklas Vikersjö, olika typer av slagverk och Thord Önnerud som har den tacksamma uppgiften att vara dirigent.

Den duktiga musikklassen ägnar sig åt musiken i två av veckans dagar. En av dagarna ägnar de sig åt att spela i storband och under den andra är det gruppundervisning i respektive instrument som gäller. Spelglädjen är stor och alla de musikaliska eleverna verkar ha väldigt roligt tillsammans.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons