Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurade till sig 66 000

Annons

Det var under den gångna sommaren som den unga kvinnan kontaktade företrädare för idrottsföreningen och drog en "snyftare", uppenbart i syfte att de skulle tycka synd om henne och ge ekonomisk hjälp.

-Den misstänkta har påstått att hennes föräldrar omkommit i en bilolycka och att hon på grund av detta var i behov av pengar vilket visat sig vara felaktigt. Hon har genom vilseledande förmått företrädare för föreningen att utge 10000 kronor, hävdar chefsåklagaren Fredrik Skoglund vid åklagarkammaren i Falun.

I den andra åtalspunkten är det en ledamot av föreningens styrelse som personligen är målsägaren. Även i det fallet misstänks 25-åringen ha uppgivit att hennes föräldrar omkommit och inte nog med det. För att verka drabbad så till den milda grad ska hon dessutom ha lagt till att hon själv drabbats av cancer.

Resultatet blev att styrelseledamoten mellan den 19 juli och 4 augusti gav kvinnan totalt cirka 56000 kronor.

-Förfarandet har inneburit vinning för den misstänkta med 56000 kronor och en beaktningsvärd fara för slutlig förlust för målsägaren med motsvarande belopp, konstaterar chefsåklagaren.

Tidningen har vid upprepade tillfällen sökt, men inte lyckats nå föreningens kassör för en kommentar.

Övriga styrelseledamöter som kontaktats har vägrat göra några som helst uttalanden i ärendet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons