Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lurad av sin bror?

Annons

Gränges Data-företagaren kommer att få sin inblandning i Gränges Data prövad i Falu tingsrätt i mars.

Åklagaren hävdar att mannen var den som faktiskt drev företaget, trots att det var hans tidigare sambo och 30-årige bror som stod som bolagsmän.

Före detta sambon är kallad till rättegången som åklagarens nyckelvittne och fälls han så hotas hans nya affärsverksamhet.

28-åringen bor nu i en ort i Västmanland och har startat en ny företagsgrupp med 60-talet handels- och komanditbolag.

På företagsgruppens hemsida erbjuds kunder att köpa Comviq kontantkort värdebevis värda 550 kronor för 440 kronor och i ett av de andra bolagen kan man skaffa datorer med finansiering av GE Capital.

Kronofogden söker fortfarande alla tre inblandade i Gränges Data-konkursen.

Den misstänkte huvudmannen söks för en skuld på 1 991 102 kronor, den före detta sambon för 34 889 kronor och 30-åringen för 245 909 kronor.

Brodern som nu polisanmält 28-åringen säger att han upptäckte, i samband med att inkassokraven började komma, att han var bolagsman och firmatecknare i ett par av broderns bolag:

"XX" International Handelsbolag.

HB "XX" Digital Business Development där de båda är registrerade. 30-åringen blev registrerad som delägare den 12 februari i fjol.

Brodern hävdar att han aldrig skrivit under något medgivande om att han ännu en gång skulle ställa upp som bolagsman.

- Han har skrivit in mig som bolagsman utan min tillåtelse. Jag har aldrig skrivit på några papper, säger brodern.

Han har därför polisanmält 28-åringen för bedrägeri och urkundsförfalskning.

Detta utreds nu av polisen i Västmanland.

Patent- och registreringsverket skickar alltid ut bekräftelser till bolagsmän och firmatecknare men brodern hävdar att han aldrig tagit del av några sådana dokument. Han registrerades i bolaget den 17 juli i fjol.

28-åringen hävdar att hans bror ljuger.

- Jag talade nyss med kronofogdemyndigheten om bolaget "XX" International, som han nu står själv i då jag gick ur bolaget för att koncentrera mig på Svenska "XX" Gruppen. Om han påstår att han inte kände till att han satt med i bolaget så ljuger han. Det håller även kronofogden med om.

- Han skrev för drygt något halvår sedan på delgivningspapper om betalningsföreläggande på bolaget och har nog säkert fått skriva på ett 10-tal. Förfaller mig mycket otroligt att han ens kan bemöda sig med en anmälan. Han har hela tiden varit delaktig och underrättad om ställningen i bolaget. Han var dessutom informerad om att jag skulle gå ur som bolagsman i december, svarar 28-åringen på NLT:s frågor.

I övrigt hänvisar han till sin advokat Olof Riesenfeld.

"XX" International HB har i dag nio betalningsanmärkningar på 156 624 kronor och en registrerad skuld hos kronofogden på 98 101 kronor.

28-åringen driver förutom Svenska "XX" Gruppen också företag utanför Sverige.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons